Baleset-bűnügy

Vadaspark mellett ásta el egy budapesti kerület veszélyes hulladékát egy férfi

rtl.hurtl.hu

2022. január 12. 9:31

Egy olyan Pest megyei területen, amelyet vadmentő központnak szántak. A férfi ellen vádat emelt az ügyészség.

Vádat emelt a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki hosszabb időn keresztül veszélyes hulladékot ásott el egy Pest megyei vadaspark melletti területen, ahova egy vadmentő központot terveztek. A vádirat szerint a férfi papíron a vadasparkot üzemeltető társaság alkalmazásában állt, kisegítőként, de valójában ő irányította a társaság tevékenységét

A társaság az ügyészség közleménye szerint szerződést kötött az egyik budapesti kerületi önkormányzattal arra, hogy 2018 áprilisától a kerületben illegálisan elhelyezett szemetet elszállítsa. Az elkövető emellett elvállalta egy, a vadaspark közelében lévő ipartelepen korábban működő cég raktárának kiürítését is, amelyben veszélyes hulladékokat is tároltak – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Fotó: ugyaszseg.hu

A hulladékot azonban nem a kijelölt lerakóhelyekre vitette, hanem a vadaspark mellett bérelt területen munkagépekkel gödröket ásott illetve ásatott és azokba temette az átvett hulladékot. Az ügyészség közlése szerint a férfi tisztában volt azzal, hogy veszélyes hulladékot temet a vadaspark melletti területre.

Fotó: ugyeszseg.hu

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#Belföld#vadaspark#pest megye#veszélyes hulladék#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk