Baleset-bűnügy

Kihallgatták a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint a Soroksári úti halálos balesetet okozta

rtl.hurtl.hu

2022. január 7. 6:42

B. Márk azt mondta, azért történt a 47 éves nő halálát okozó baleset, mert a nedves, csúszós úton elvesztette autója felett az uralmat.

A rendőrség kihallgatta a 22 éves B. Márkot, aki azzal gyanúsítható, hogy december 24-én késő délelőtt balesetet okozott a budapesti Soroksári út és a Hentes utca kereszteződésében. A balesetben egy 47 éves nő autójával a HÉV-sínekre sodródott, és a helyszínen meghalt. B. Márkot halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

A baleset a rendelkezésre álló adatok szerint a következőképpen történt: a nő a Soroksári úton a Földváry utca irányából az Illatos út irányába haladt autójával a középső sávban. Az autó a Hentes utca kereszteződésében a zöld jelzésre elindult, azonban az Illatos út irányából érkező, szintén zöld jelzésre elinduló másik jármű, amelyet B. Márk vezetett, megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a nő autójával.

Az előtérben B. Márk autója. Fotó: police.hu

B. Márk a gyanúsítással szemben panasszal nem élt, a balesettel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki, a rendőrséggel az eljárásban együttműködik. A kihallgatáson elmondta, azért tért át a szembe haladó sávba autójával, mert a nedves, csúszós úton elvesztette felette az uralmát.

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#Belföld#halálos baleset#autóbaleset#soroksári út#gyanúsítás#rendőrség

Címlapról ajánljuk