Baleset-bűnügy

Négy tizenéves halt meg Tapolcán, megrázó fotók a balesetről

rtl.hurtl.hu

2022. január 1. 12:44

Tizenhét és tizenkilenc év közötti fiatalok ültek abban az autóban, amely egy vasúti átjáróban összeütközött egy vonattal január elsején reggel Tapolcán – tudta meg az RTL Híradó tudósítója.

Az autó öt utasa közül négyen – három fiú és egy lány – meghaltak, egy lányt pedig életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A balesetben a felismerhetetlenségig roncsolódott Skoda Kisapáti felől tartott Tapolca felé, amikor összeütközött a Tapolca felől érkező sebesvonattal.

A Mávinform tájékoztatása szerint az autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. A vonaton senki sem sérült meg.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, valamint közölte: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja, és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Fotók: Lévai Renáta / RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#baleset#autóbaleset#vonatbaleset#tapolca#kisapáti#fiatalok

Címlapról ajánljuk