Baleset-bűnügy

Nyomkövetővel a lábán, eltiltva, ittasan, szökésben okozott balesetet egy autós, majd hazudott a rendőröknek

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 6:29

Emellett épp ekkor hajtott el fizetés nélkül egy benzinkútról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárásának adatai szerint halmozta a jogsértéseket a január 8-án késő este a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a villamossínekre boruló autó vezetője, számolt be a Police.hu rendőrségi honlap.

A rendőrök érkezésekor a helyszínen egy férfi és egy nő tartózkodott – mindketten könnyű sérülésekkel megúszták a balesetet. Elmondásuk szerint az autót egy harmadik vezette, aki állítólag elszaladt, a rendőröknek azonban gyanús lett a történet. Harmadik utasra semmilyen bizonyíték nem utalt. 

A hátsó ülésen nem nagyon volt hely, a járműből előkerült viszont három vodkás- és egy tequilásüveg, valamennyi üresen. 

A férfi bűnügyi felügyelet alatt állt, emiatt lábán nyomkövetőt viselt. Bár korábban eltiltották a vezetéstől, az autóban rögzített nyomok és a beszerzett adatok alapján ő vezetett.

Fotó: Police.hu

A zuglói nyomozók járművezetés ittas állapotban vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves M. Antalt, akinek részegségét szakértői vizsgálat is igazolta. A rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

Az autó útvonalának feltérképezésekor az is gyanús lett, hogy egy közeli benzinkúttól nem sokkal korábban fizetés nélkül hajtottak el. A rendőrök ez ügyben, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt külön eljárást indítottak. ​

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#nyomkövető#jogosítvány#zugló

Címlapról ajánljuk