Baleset-bűnügy

Három halálos lakástűz is történt vasárnap, de a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 11:23

Nyolcvan épülettűzhöz riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, de közlekedési balesetből nem történt olyan sok az ónos esőhöz képest.

Nyolcvan épülettűzhöz riasztották a tűzoltókat szenteste és karácsonykor – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő délelőtt az MTI-vel. Mukics Dániel szerint 24-én 36, 25-én 27, 26-án pedig 17 épület gyulladt ki,  a legtöbbször kisebb tüzekhez riasztották a tűzoltókat, de három-négy nagyobb eset is történt az ünnep három napján. Vasárnap három halálos lakástűz is történt – közölte a szóvivő. 

Emellett 278 esetben riasztották a tűzoltókat műszaki mentést igénylő balesetek miatt – mondta el Mukics. A vasárnapi ónos eső mindössze 24 beavatkozást tett szükségessé, ami azt mutatja, hogy az emberek komolyan vették a figyelmeztetéseket – mutatott rá a szóvivő.

A karácsonynak ugyan vége van, de a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik, hiszen a fűtött lakásban a fenyők mostanra száradnak ki annyira, hogy könnyen lángra kapjanak – hívta fel a figyelmet az OKF-szóvivő.

Nyitókép: Tűzoltók dolgoznak egy családi házban keletkezett tűz oltásán. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#Belföld#tűz#tűzoltóság

Címlapról ajánljuk