Baleset-bűnügy

Futárautóval menekült a HÉV-es mobiltolvaj, ezért tudták elfogni a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 7:16

A 22 éves férfi a lehető legrosszabb menekülőjárművet választotta ki magának. 

Egy órán belül elfogtak a rendőrök egy 22 éves férfit, aki ellopta egy utas mobilját a HÉV-en, majd elkötött egy járó motorral üresen álló autót – közölte szerda reggel a police.hu. A. Istvánt a menekülésre kiválasztott autó buktatta le. Abban ugyanis GPS volt.

A rendőrség közlése szerint 2021. december 15-én délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy ellopták egy HÉV-en utazó nő mobilját, míg a jármű az egyik XVI. kerületi megállóban állt. A férfi kivette a telefont akezéből, majd leugrott a szerelvényről, pár perccel később pedig beszállt egy járó motorral őrizetlenül hagyott futárautóba, és elhajtott.

A rendőrök ennek köszönhetően találtak meg, az autóban ugyanis beépített GPS volt, és a futár telefonon folyamatos tájékoztatást adott a jármű helyzetéről. Az autót egy zuglói áruház parkolójában találták meg, a keresett férfit pedig az üzletben, ahol a futárautóból ellopott 62 ezer forintból éppen ruhát és cipőt vásárolt magának.

A 22 éves férfit lopás és jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tett – írta a police.hu. A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nyitókép: YouTube / PoliceHungary

#Baleset-bűnügy#mobiltolvaj#hév#futárautó#rendőrség#elfogás#tolvaj#budapest

Címlapról ajánljuk