A Konyhafőnök

Orsi Bea utált alapanyagaiból készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 25. 20:55

A második feladatban a versenyzőknek egy szerencsekeréken kellett kipörgetniük, hogy melyik zsűritag utált elemeiből főzzenek. Végül mindenki Beát pörgette magának. Kíváncsi vagy, mit szólt Bea az elkészült ételekhez?


Padlizsános tüdőragu gyöngyhagymával, kölessel, barnamártással és csirkebőr ropogóssal


A tüdőt lobogó, sós, borsos vízben abáljuk. 

A hagymát, a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk az aprított padlizsánt, hagyjuk kicsit lepirulni, majd hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a paradicsom kockákat. A tüdőből apró kockákat vágunk és azt is a padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és piros paprikával megszórjuk, felöntjük vízzel, hagyjuk puhára párolódni.

A kölest kétszeres vízzel és egy salotta hagymával megfőzzük. Amikor elkészült, oregánót és aprított snidlinget adunk hozzá.

Kevés olajban ropogósra sütjük a csirkebőrt.

Sárgarépát blansírozunk és a csirke zsíron körbepirítjuk. 

A ragut leszűrjük, és visszaforraljuk a mártást.
 

#A Konyhafőnök#recept#vámosi orsi

Címlapról ajánljuk