A zöld csapat vízparti növényekből készült étele
2018. április 20. 21:05
A második feladatban vízparti növények vártak a csapatokra, de mielőtt nekikezdtek volna a főzésnek, a Séf adott nekik poár tippet. Kíváncsi vagy a kóstolásra?
Hal goji bogyó bundában, zöld köretekkel
Goji bogyós bunda: goji bogyót, citromfüvet, lime-ot és citromot és a héjukat is összedaráljuk.
A halat sóval és borssal megpirtjuk. Majd a piros bundát rákenjük tálalás előtt.
Tuile: 80 g víz, 20 g olaj és 10 g liszt. Ezt tűzforró serpenyőben kisütjük.
Tengeri tormakrém: blansírozás után feltesszük tej-tejszín keverékébe főni a tormát, teszünk bele pici sót és citrusokat. Mikor elkészült, leturmixoljuk, átszűrjük és beletesszük a szifonba.
A mártás: a hagymát olíva olajon megfonnyasztjuk, utána felöntjük vermuth-tal és hagyjuk elpárologni az alkoholt. Felöntjük vízzel és ízesítjük sóval, tengeri algával és borssal, és egy kis citrommal. Hagyjuk redukálódni. Leszűrjük és vajjal montírozzuk.
A cukkini rózsa: szálakra vágjuk a cukkinit a zöldséghámozóval. Sózzuk, borsozzuk a cukkinit és feltekerjük, hogy egy rózsaformát kapjunk. Egy kis olíva olajjal is meglocsoljuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.