A Konyhafőnök

A zöld csapat főzelékei

rtl.hurtl.hu

2018. április 20. 21:05

A harmadik feladatban háromféle főzeléket kellett készítenie a csapatoknak. Hogy hogyan is sikerültek az ételek? Nézd meg a kóstolást!


Hagymafőzelék:

A vöröshagymát,  a mogyoróhagymát és a fokhagymát feltesszük olajon párolni. Felöntjük  fehérborecettel és elforraljuk az ecetet. Felöntjük vízzel és sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Miután megfőtt, pürésítjük.

A metélőhagymát karikára vágjuk és vajon megfuttatjuk. A krumplit kockára vágjuk és vajon megpirítjuk.

A kápia paprikát sütőben, 230 fokon grillezzük. Ha kész, fóliával lefedett tálba tesszük párolodni. Leszedjük a héját és a turmixba tesszük, olíva olajjal, sóval és borssal. Átszűrjük és cumiba töltjük.
 

A kacsa bőrét beirdaljuk. Bőrével lefelé megsütjük, majd a másik oldalát is megpirítjuk a saját zsírjában. Tálalásig sütőben pihentetjük.
 

Kukorica főzelék:

A kukoricát levágjuk a csumájáról. Vajon egy kicsit megpirítjuk és megpároljuk. A kukorica héjából is teszünk bele, hogy az íze kijöjjön. Só, víz és tejszín keverékével felhúzzuk. Miután megfőtt, leturmixoljuk és átszűrjük. Vajjal dúsítjuk.

A római salátát a tálalás előtt beleforgatjuk a kész főzelékbe. A bébikukoricát vajon megpirítjuk. Egy kis parmezan szórás is kerül a tetejére.
 

A céklafőzelék:

A rákokat megpucoljuk és olíva olajban, sóban, fokhagymában és gyömbérben pácoljuk. Megsütjük forró olíva olajon és egy kis vajon is megfuttatjuk.

A cékla kockákat megfuttatjuk vajon.

A céklafőzelékhez a sárga céklát feltesszük főzni sós vízben. Leturmixoljuk és balzsamecettel és tejszínnel ízesítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#főzelék#zöld csapat#3. feladat

Címlapról ajánljuk