A zöld csapat főzelékei
2018. április 20. 21:05
A harmadik feladatban háromféle főzeléket kellett készítenie a csapatoknak. Hogy hogyan is sikerültek az ételek? Nézd meg a kóstolást!
Hagymafőzelék:
A vöröshagymát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát feltesszük olajon párolni. Felöntjük fehérborecettel és elforraljuk az ecetet. Felöntjük vízzel és sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Miután megfőtt, pürésítjük.
A metélőhagymát karikára vágjuk és vajon megfuttatjuk. A krumplit kockára vágjuk és vajon megpirítjuk.
A kápia paprikát sütőben, 230 fokon grillezzük. Ha kész, fóliával lefedett tálba tesszük párolodni. Leszedjük a héját és a turmixba tesszük, olíva olajjal, sóval és borssal. Átszűrjük és cumiba töltjük.
A kacsa bőrét beirdaljuk. Bőrével lefelé megsütjük, majd a másik oldalát is megpirítjuk a saját zsírjában. Tálalásig sütőben pihentetjük.
Kukorica főzelék:
A kukoricát levágjuk a csumájáról. Vajon egy kicsit megpirítjuk és megpároljuk. A kukorica héjából is teszünk bele, hogy az íze kijöjjön. Só, víz és tejszín keverékével felhúzzuk. Miután megfőtt, leturmixoljuk és átszűrjük. Vajjal dúsítjuk.
A római salátát a tálalás előtt beleforgatjuk a kész főzelékbe. A bébikukoricát vajon megpirítjuk. Egy kis parmezan szórás is kerül a tetejére.
A céklafőzelék:
A rákokat megpucoljuk és olíva olajban, sóban, fokhagymában és gyömbérben pácoljuk. Megsütjük forró olíva olajon és egy kis vajon is megfuttatjuk.
A cékla kockákat megfuttatjuk vajon.
A céklafőzelékhez a sárga céklát feltesszük főzni sós vízben. Leturmixoljuk és balzsamecettel és tejszínnel ízesítjük. Sóval és borssal ízesítjük.