A Konyhafőnök

A zöld csapat borjúszűzből és tonhal konzervből készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 20. 21:05

Az első feladatban szűzből és tonhal konzervből kellett főételt alkotnia a csapatoknak. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek az ételeik? Nézd meg itt a kóstolást!


Tonhalkrém:

Ricotta, mascarpone, tonhalkonzerv, szardínia konzerv, citrom leve és héja, újhagyma, kapribogyó és só, bors. Összekeverjük a hozzávalókat és hűtőbe tesszük tálalásig.
 

Zöld szósz:

Blansírozzuk a petrezselymet, a koriandert és a bazsalikomot. Utána összedaráljuk egy pici olajjal, leszűrjük és felmelegítjük. Kuzu hozzáadásával sűrítjük a mártást, és tálalásig jégen hagyjuk, hogy megmaradjon a zöld szín.

Leformázzuk a húst és leszedjük a hártyát. Forró olíva olajon körbepirítjuk a hús minden oldalát, vaj hozzáadásával. Fokhagymát és rozmaringot is teszünk hozzú. 180 fokos sütőben, 14 percig sütjük, majd 10 percig forgatva pihentetjük. Sütés után bekenjük tonhalkrémmel és zöldfűszer kéregbe forgatjuk.

Zöldfűszer kéreg: petrezselymet, tökmagot és pankó morzsát összezúzzuk.

A gyöngyhagymát olívaolajjal levákumozzuk és feltesszük 90 fokos vízbe főni. Kb. 15 perc után ránézünk, és nem főzzük teljesen szét, pici tartása legyen! Utána vajon átforgatjuk a kis szeleteket, hogy szép színe legyen.

A fehérrépát és a paszternákot feltesszük tej-tejszín keverékében, 2 fokhagymát is vékonyan beleszelünk. Sóval és fehérborssal ízesítjük. Utána leturmixoljuk vajjal. Ha nem elég lágy, akkor meg szűrőn is átpasszírozzuk.

A fehérrépából karalábé vájóval gömböket készítünk. Vaj és fokhagyma társaságában levákumozzuk, és feltesszük 90 fokos vízbe, 15 percre. Azért ne maradjon nyers, de ne is essen szét! Vajon átpirítjuk tálalás előtt.

Megfőzzük a leeső hússzeleket, sós-borsos vízben. A főtt húst szlaira szedjük és forró fokhagymás olajban kisütjük. Sütés után megsózzuk és borsozzuk.

A kapribogyót forró olajban ropogósra sütjük. 
 

#A Konyhafőnök#recept#zöld csapat#1. feladat

Címlapról ajánljuk