A sárga csapat pastái
2018. április 19. 21:05
A második feladatban a zsűri kedvenc tésztáit kellett elkészítneie a csapatoknak, Gianni útmutatása alapján. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek a pasták? Nézd meg a kóstolást!
Klasszikus lasagne &piros és fekete ravioli durianos-halas, illetve sütőtökös-ricottás töltelékkel a tetején pestóval & kétszínű tortelloni halas-durianos töltelékkel és sajtmártással
Recept:
1. Feltesszük a sütőtököt főni (apró darabokban), majd ha kész, lepasszírozzuk és összekeverjük a ricottával, sóval, borssal, szerecsendióval, egy tojássárgája és snidlinggel.
2. Három tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, egyharmadát tintahaltintával, másik harmadát céklaporral keverjük össze, majd mindhárom adagot a hűtőbe tesszük pihenni.
3. A bazsalikomot és a pirított tökmagot, az olajat és a parmezánt összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.
4. A sertéshúst ledarájuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd bolognait készítünk: összesütjük koktélparadicsommal, vörösborral, hagymával, fokhagymával, répával és vízzel.
5. Besamel mártást készítünk: vajból, lisztből és tejből, egy kis szerecsendióval.
6. A lasagnét (vékonyra nyújtott tészta, bolognai ragu és parmezánsajt) betesszük 200 fokra, 20 perce a sütőbe.
7. Sajtmártás: besamel alaphoz sajtot adunk, ízesítjük.
8.A raviolit extra vékonyra nyújtjuk, majd karikákra vágjuk, megtöltjük a durianhús+nyershal+citromlé+citromhéj+fehérbors+sóval és feltesszük lobogó vízbe főni pár percre, majd formára vágjuk.
9. A tortellonit is vékonyra nyújtjuk és a két színt összegyúrjuk, majd megtöltjük a durian+hal töltelékkel és pár percig főzzük.
10. Mindkét tésztát után pirítjuk serpenyőben.