A Konyhafőnök

A zöld csapat nyulas-répás étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 18. 21:05

Az utolsó feladatban izgalmas párosítások közül válogathattak a csapatok: úgy kellett főelemet – húst – választaniuk, hogy mellé, valamilyen formában, az adott állat eledelét is fel kellett dolgozniuk. Hogy ez hogyan is sikerült? A kóstoláson kiderült!


Nyúlvariációk répavariációkkal
 

A répapüréhez a répát megpucoljuk és karikára vágjuk. Feltesszük tej és tejszín keverékébe főzni. Pici vizet is teszünk hozzá, fél narancslevét és héját belereszeljük és szerencsendióval ízesítjük.

A főzőléből egy keveset kiveszünk és 4 lapzselatinnal beforraljuk. Majd muffin formába öntjük és betesszük a fagyasztóba.

A nyúlgerincet borssal, fóliában feltekerjük és szorosan megkötjük. 25 percig sous vide-oljuk 55 fokon. Majd forró olívaolajon és vajon vékony kérget sütünk rá. Utólag sózzuk.

A répából batonokat vágunk, blansírozzuk, majd abban az olajban és vajban futtatjuk meg, amiben a nyulat készítettük.

A nyúl mirigyet forró olíva olajon megpirítjuk, hogy a közepe meg rozé maradjon.

Miután a répák megpuhultak a főzőlében, leszűrjük és kevés főzőlével és egy jó kocka vajjal turmixoljuk. Utána vékony lyukú szűrőn átpasszírozzuk.

A zöld salátához a répa zöld részét, egy kis petrezselymet és citromfüvet áztatunk jeges vízben. Közben nagyon apróra felvágjuk a salotta hagymát.  A dresszinghez a mogyoróolajat, narancslével és tabascóval összekeverjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#nyúl#répa

Címlapról ajánljuk