A zöld csapat nyulas-répás étele
2018. április 18. 21:05
Az utolsó feladatban izgalmas párosítások közül válogathattak a csapatok: úgy kellett főelemet – húst – választaniuk, hogy mellé, valamilyen formában, az adott állat eledelét is fel kellett dolgozniuk. Hogy ez hogyan is sikerült? A kóstoláson kiderült!
Nyúlvariációk répavariációkkal
A répapüréhez a répát megpucoljuk és karikára vágjuk. Feltesszük tej és tejszín keverékébe főzni. Pici vizet is teszünk hozzá, fél narancslevét és héját belereszeljük és szerencsendióval ízesítjük.
A főzőléből egy keveset kiveszünk és 4 lapzselatinnal beforraljuk. Majd muffin formába öntjük és betesszük a fagyasztóba.
A nyúlgerincet borssal, fóliában feltekerjük és szorosan megkötjük. 25 percig sous vide-oljuk 55 fokon. Majd forró olívaolajon és vajon vékony kérget sütünk rá. Utólag sózzuk.
A répából batonokat vágunk, blansírozzuk, majd abban az olajban és vajban futtatjuk meg, amiben a nyulat készítettük.
A nyúl mirigyet forró olíva olajon megpirítjuk, hogy a közepe meg rozé maradjon.
Miután a répák megpuhultak a főzőlében, leszűrjük és kevés főzőlével és egy jó kocka vajjal turmixoljuk. Utána vékony lyukú szűrőn átpasszírozzuk.
A zöld salátához a répa zöld részét, egy kis petrezselymet és citromfüvet áztatunk jeges vízben. Közben nagyon apróra felvágjuk a salotta hagymát. A dresszinghez a mogyoróolajat, narancslével és tabascóval összekeverjük.