A Konyhafőnök

A zöld csapat jackfruitos-libamájas étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 18. 21:05

Az első feladatban a csapatok megörültek neki, hogy libamájjal dolgozhatnak. A meglepetés csak ezután érkezett, egy jackfruit formájában. A Séf persze bemutatta nekik, hogyan kell feldolgozniuk, utána jöhetett is a főzés, majd a kóstolás.


Kacsamájhab

A tejszínt tejjel felforraljuk, beletesszük a kockára vágott kacsamájat, a jackfruit-ot szintén kockázva, majd az agar-agart. Turmixoljuk az egészet, majd szifonba töltjük, 2 patronnal habot készítünk, tálalásig mélyhűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
 

Jackfruit-os kacsamáj

A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A fél jackfruit cikkeket sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olíva olajban az egyik oldalát pirosra sütjük. Fordítás után rozmaringot és vajat adunk hozzá, és folyamatos locsolás mellett a másik oldalát is megsütjük. A libamájat forró, száraz serpenyőben oldalanként 1-1 percig sütjük. Sütés előtt borsozzuk. Bébi répákat kevés cukron karamellizálunk, és pároljuk. A fehér spárgát meghámozzuk, majd forró vízben 3 percig főzzük. Ezt követően forró vajon átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
 

Hagymalekvár baconnel

A lilahagymát karikára vágjuk, cukorral és sóval picit száraz serpenyőven lepirítjuk. Felöntjük vörösborral, málnaecettel és vízzel. Visszaforraljuk, ameddig puha nem lesz a hagyma. A bacont zsírjára pirítjuk, és zsírral együtt hozzákeverjük a lekvárhoz.
 

Jackfruit chutney

Kockrára vágjuk a jackfruitot és a sonkahagymát feltesszük szójaszósszal, pici fehérbor ecettel és vízzel főzni. Közben belekeverjük a lime levét és a szóját, kb. 3-5 cm gyömbért is teszünk bele és 2-3 karika chilit. Összeforraljuk, ameddig az ízek és az állagok összeérnek.
 

#A Konyhafőnök#recept#zöld csapat#libamáj

Címlapról ajánljuk