A sárga csapat jackfruitos-libamájas étele
2018. április 18. 21:05
Az első feladatban a csapatok megörültek neki, hogy libamájjal dolgozhatnak. A meglepetés csak ezután érkezett, egy jackfruit formájában. A Séf persze bemutatta nekik, hogyan kell feldolgozniuk, utána jöhetett is a főzés, majd a kóstolás.
1. A libamájat kierezzük, sózzuk, borsozzuk, egyik felét nagyobb, a másikat kisebb darabokra vágjuk, majd fagyasztóba tesszük az állag megőrzése miatt.
2. A quinuát feltesszük és chillis-fokhagymás olajat készítünk hozzá, majd amikor kész, összekeverjük.
3. A jackfruitot kibontjuk, apróra vágjuk és chutneyt készítünk belőle, gyömbérrel, fokhagymával és chillivel, cukorral.
4. A jackfruit másik felét mézes alapon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
5. A rizstészta egyik oldalát tojásfehérjével bekenjük, majd forró olajban ropogóssá sütjük
6. A máj egyik feléből jackfruittal kókusztejben, gyömbérrel és fokhagymával könnyű ragut készítünk.
7. A májat lepirítjuk kb. 4 perc alatt, enyhe kérget sütünk rá, majd pihentetjük.