A Konyhafőnök

A sárga csapat piros főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 17. 21:05

A második feladatban egy piros pult várt a csapatokra. A fő feladatuk az volt, hogy piros színű főételt alkossanak. A Séf persze adott nekik pár tippet a főzés előtt. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek a tányérok? Nézd meg itt a kóstolást!


Ördöghallal töltött nyúlrolád, nyúlcombraguval, vöröslencse mille feuille-el, marinált paradicsommal és rebarbara-gránátalma zselével
 

Recept:
 

1. Nyulat és az ördöghalat kifilézzük, a nyulat lehártyázzuk, a húsokat sózzuk és formára vágjuk, a nyúlcsontokat tepsiben, sütőbe 230 fokon, 20 perce betesszük, majd redukált mártást készítünk belőle.

2. Vöröslencsét só, borssal feltesszük főzni, amikor puhára főtt, akkor a sütőben előzetesen megsült paprikával, illetve vajjal, római köménnyel, sóval, borssal összeturmixoljuk, leszűrjük, habzsákba töltjük.

3. A mille feuille-höz a vajas tésztát megsütjük, hagyjuk pihenni, majd a vöröslencsét belerétegezzük.

4. A paradicsomnak marinád levet készítünk és beáztatjuk a paradicsomokat.

5. A rebarbarából és a gránátalmából agar-agarral zselét készítünk.

6. Az ördöghalat gránátalmával összeturmixoljuk, sózzuk és beletöltjük a nyúlgerincbe, feltekerjük, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítjük, fóliába légmentesen feltekerjük, majd forró vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük, majd lepirítjuk olajon fokhagymával

7. A nyúlcombot paradicsomos, hagymás, fokhagymás olajon megpirítjuk, ragut készítünk belőle.
 

#A Konyhafőnök#recept#sárga csapat#2. feladat

Címlapról ajánljuk