A sárga csapat mangalica variációi
2018. április 17. 21:05
Az első feladatban két óriási féldisznót kaptak a csapatok, ezekből kellett háromféle húsrészt kivágniuk. Vajon hogyan teljesítettek? A kóstoláson kiderült!
Szűzérme, szójás karajcsíkok, ravioliba töltött mézes-gyömbéres-chillis daráltcomb, mangalicabőr-ropogós, fehérrépakrém, céklagyöngyök, petrezselyemolaj hagymakehelyben
Recept:
1. Feltesszük a megtisztított fehérrépát lobogó vízbe puhulni, majd amikor kész, tejszínnel, vajjal és sóval, petrezselyemmel összeturmixoljuk.
2. Az étolajat összedaráljuk petrezselyemmel botmixerrel és leszűrjük.
3. A céklát lereszeljük, és a céklával együtt feltesszük a levét főni. Balzsamecettel, sóval, agar-agarral sűrítjük, lecsöpögtetjük és betöltjük egy tálalócumiba, majd hidegre hűtjük az olaj mellé. Amikor lehűlt, belecsöpögtetjük a hideg olajba, hogy gyöngy legyen.
4. Begyúrjuk a tésztát és eltesszük pihenni.
5. A mangalicahúsokat leválasztjuk, lehártyázzuk, a combot ledaráljuk, a szűzérméből kis méretűeket vágunk és besózzuk/borsozzuk, a karajt felcsíkozzuk és keményítővel+szójaszósszal+fokhagymával összekeverjük és félretesszük állni.
6. A daráltcombot olajon megpirítjuk mézzel, gyömbérrel, fokhagymával, chillivel, majd a közben kinyújtott ravioli tésztába töltjük és feltesszük főni pár percre, majd olajon megpirítjuk a raviolit.
7. A karajt olajon megpirítjuk.
8. A szűzt megpirítjuk serpenyőben.
9. A bőrt forró olajban hús/zsírmentesen megpirítjuk, hogy ropogós, de ne kemény legyen.