0:17
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Péter rombuszhalból készült étele
2018. április 11. 21:10
A második feladatban rombuszhalak vártak a versenyzőkre, persze a főzés előtt a Séf bemutatta, hogyan is kell kifilézni a halakat. Ráadásul egy plusz húst is társítaniuk kellett az ételükhöz, úgyhogy volt izgalom a kóstoláson!
Tökmagos laposhal és pulykafasirt fehérspárgával, mogyorós pestó ágyon
Alapanyagok: pulykafasírt, lepényhal, fehérspárga, mogyoró, tökmag, szőlőmagolaj, citrom, borecet, cukor, só, bors, vaj, bazsalikom, parmezánsajt
Recept:
- Letisztítjuk a spárgát és lobogó vízbe tesszük a levágott héjat, amit cukorral, sóval és borecettel gazdagítunk. A spárgát pihentetjük, az alsó negyedét levágjuk és félretesszük.
- A bazsalikomból, a tört mogyoróból, az olajból, a parmezánsajtból és a fokhagymából pestót készítünk turmixban.
- A darált pulykát sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tört tökmag egy részét, és halfejformájúra alakítjuk, kérget sütünk rá, majd vajon fokhagymával és rozmaringgal megsüjük, a végén pontos háromszögre vágjuk és lesütjük a széleit
- A fehérspárgát 7 percig főzzük a leszűrt vízben, majd a halfilé méretének megfelelően méretre vágjuk.
- A pestót a tányérba ecsettel, vonal formában húzzuk, rátesszük a fehérspárgákat a hal formájának megfelelően, rátesszük a halfejet, amelybe előzőleg a szemnek helyet vágunk késsel, spárgát teszünk bele. A halra vajon futtatott tört tökmagot szórunk, a hal farkát pedig fehérsprágából alakítjuk ki.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem