A Konyhafőnök

Andrea szívből, zúzából és zellerből készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 11. 21:10

Az első feladatban három alapanyag is várt a versenyzőkre: borjúszív, csirkezúza és zeller. Ezekből kellett egy pürémentes ételt kreálniuk. Persze, a kóstoláson senki sem úszta meg az értékelést.


Szívből jövő hamburger pikáns zúzamártással
 

Tészta: 1 dl tej, 2,5 g élesztő, 1 ek cukor, 0,5 tk só, 30 dkg finomliszt, 3 ek olaj, 50 g joghurtl, felvert tojás fele
 

A langyos tej felében elmorzsoljuk 1 ek cukorral az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval, majd beleömtjük az élesztős tejet, átgyúrva egy laza tésztát kapunk.

A tésztát 3 fele vágjuk, megformázzuk őket bucira, a maradék tojással megkenjük, sütőpapírra helyezve, 60 fokos légkeveréses sütőben duplájára kelesztjük. 20 perc elteltével újra megkenjük a tojással és 220 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
 

Szív es zúza


Marinád: mogyoróolaj, tabasco, fokhagyma, gyömbér, borecet


A borjúszívet megtisztítjuk, az inakat, zsíros részeket és a hártyát eltávolítjuk, 5 mm-es szeletekre vágjuk, téglalappá formázva és betesszük a marinádba.

A lilahagymát félbevágjuk, majd szeleteljük és 1 dl hideg tejbe beáztatjuk 20 percre, majd papírtörlőn leitatjuk és lisztben meghentergetjük. Forró olajban ropogósra sütjük.


Mártás: tojássárga, mogyoroolaj, tejszín, borecet, porcukor, só, bors, xantán, darált zúza, hagyma


A hozzávalókból laza mártást készítünk botmixer segítségével. Közben a zúzát hagyma hozzáadásával ledaráljuk, olajon kevés folyadék, só és bors hozzáadásával pároljuk, majd kissé lehűtjük és ezt is hozzáadtuk a mártáshoz.

 

Zellersali:


A zellerből hosszúkás téglatestet formázunk, zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk, a mangóból szintén, lime facsart levével, olajjal, kevés sóval salátát keszítünk, egy kevéske apróra vágott snidlinggel.

#A Konyhafőnök#recept#wasser andrea

Címlapról ajánljuk