4:43
A KonyhafőnökPéter káposztás főétele
2018. április 10. 22:10
Az első feladatban egy káposzta pult várt a versenyzőkre, erről választva kellett többféle textúrát is alkotniuk. A Séf persze adott nekik pár ötletet. Utána jöhetett a főzés, és persze a kóstolás!
Sertésszűzérmék lilakáposzta-fasirttal, kelbimbóval, karfiolpürével és karfiolkrémmel
Alapanyagok: sertésszűzérme, kelbimbó, zöldkaralábé, lilakáposzta, pankómorzsa, fokhagyma, tej, tejszín, vaj, só, bors, majoranna, őrölt kömény
Recept:
- Megtisztítjuk a sertésszüzet, vékony szereletekree vágjuk és besózzuk, félretesszük pihenni.
- A zöldkarfiolt vékony szeletekre vágjuk és tejben feltesszük főni.
- A lilakáposztát apróra reszeljük, egy kanál sót teszünk hozzá és betesszük a hűtőbe pihenni, közben pankómorzsát mozsárban összetörjük.
- A kelbimbót feltesszük vízbe forrni, majd vajon lepirítjuk.
- A lilakáposztát összekeverjük az össszetört pankómorzsával és sót, illetve őrölt köményt adunk hozzá, majd kis golyókká gyúrjuk, és 150 fokos olajban, 1-2 perc alatt kisütjük, hogy megőrizze a lila színét.
- A zöldkarfiolt leturmixoljuk, adunk hozzá tejszínt és leszűrve, szifonba töltjük és adunk hozzá szója-lecitint. A másik felét tovább turmixoljuk, további vajjal krémessé turmixoljuk.
- A sertésszűzet pár perc alatt sóval, borssal, rozmaringgal és fokhagymával vajon készre pirítjuk.
- Tálalunk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem