Péter káposztás főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 10. 22:10

Az első feladatban egy káposzta pult várt a versenyzőkre, erről választva kellett többféle textúrát is alkotniuk. A Séf persze adott nekik pár ötletet. Utána jöhetett a főzés, és persze a kóstolás!


Sertésszűzérmék lilakáposzta-fasirttal, kelbimbóval, karfiolpürével és karfiolkrémmel
 

Alapanyagok: sertésszűzérme, kelbimbó, zöldkaralábé, lilakáposzta, pankómorzsa, fokhagyma, tej, tejszín, vaj, só, bors, majoranna, őrölt kömény
 

Recept:

  1. Megtisztítjuk a sertésszüzet, vékony szereletekree vágjuk és besózzuk, félretesszük pihenni.
  2. A zöldkarfiolt vékony szeletekre vágjuk és tejben feltesszük főni.
  3. A lilakáposztát apróra reszeljük, egy kanál sót teszünk hozzá és betesszük a hűtőbe pihenni, közben pankómorzsát mozsárban összetörjük.
  4. A kelbimbót feltesszük vízbe forrni, majd vajon lepirítjuk.
  5. A lilakáposztát összekeverjük az össszetört pankómorzsával és sót, illetve őrölt köményt adunk hozzá, majd kis golyókká gyúrjuk, és 150 fokos olajban, 1-2 perc alatt kisütjük, hogy megőrizze a lila színét.
  6. A zöldkarfiolt leturmixoljuk, adunk hozzá tejszínt és leszűrve, szifonba töltjük és adunk hozzá szója-lecitint. A másik felét tovább turmixoljuk, további vajjal krémessé turmixoljuk.
  7. A sertésszűzet pár perc alatt sóval, borssal, rozmaringgal és fokhagymával vajon készre pirítjuk.
  8. Tálalunk.