Dávid káposztás főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 10. 22:10

Az első feladatban egy káposzta pult várt a versenyzőkre, erről választva kellett többféle textúrát is alkotniuk. A Séf persze adott nekik pár ötletet. Utána jöhetett a főzés, és persze a kóstolás!


1db sertésszűz, 1 fej karfiol, 4-5 db kelbimbó, 2 db mini kelkáposzta , 1 fej lilakaposzta , vörösbor ecet, só, bors, 200g vaj, tejszín, tej 

 

A püréhez megfőzzük a karfiolt tej és víz keverékében. A megfőtt karfiolt 100g vajjal és tejjel lepürésítjük, majd egy szűrőn is átpaszírozzuk, sózzuk. A kelkáposztákat előfőzzük és egy jégfürdő után vajon lepirítjuk. 

A lilakáposzta habhoz kevés vízzel, ecettel és sóval elkezdjük főzni a káposztát, amikor egy kellemesen káposzta ízű levet kapunk, leszűrjük, majd szója-lecitinnel felhabosítjuk.

A sertésszüzet előpirítjuk, majd sütőben 180 fokon, 15 percig sütjük.