A Konyhafőnök

Andrea káposztás főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 10. 21:10

Az első feladatban egy káposzta pult várt a versenyzőkre, erről választva kellett többféle textúrát is alkotniuk. A Séf persze adott nekik pár ötletet. Utána jöhetett a főzés, és persze a kóstolás!


Sertésszűz kelkáposztába göngyölve
 

A húst megszabadítjuk az inaktol, letisztítjuk, formazzuk.

A kelkáposzta leveleiből eltávolítjuk a törzsrészt, majd forró, sós vízben blansírozzuk és jeges vízbe tesszük, hogy megtartsa élénk színét.

A karfiolt rózsáira szedjük, vajon megfuttatjuk, tejszínnel és tejjel feltesszük főzni, só és fehérbors hozzáadásával. Külön edényben feltesszük lassú tűzön melegedni a tejszínt, majd 2 fokhagymát felszeleteljük, ezt is beletesszük és lassan visszaforraljuk, sóval ízesítve.

Külön edényben hagymát fonnyasztunk, megpirítjuk a húsbol visszamaradt nyesedékeket, a csíkokra vágott savanyúkáposztát és kimchit, sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük, felengedjük egy kevés vízzel, majd visszaforraljuk és leszűrjük a levet, amit a végén hideg vaj hozzáadásával sűrítünk.

A húst forró olajon körbesütjük, egy gerezd fokhagyma és egy ág rozmaring, kevés vaj hozzáadásával, majd 150 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Elkészültekor kivesszük és pihentetjük.

A karfiolt pürésítjük, szitán áttörjük, a fokhagymás tejszínt szintén pürésítjük és átszűrjük, majd késhegynyi xantán hozzáadásával sűrítjük.

A kelbimbót leveleire szedjük és gyorsan blansírozzuk.

#A Konyhafőnök#wasser andrea#recept#káposzta

Címlapról ajánljuk