A Konyhafőnök

Péter első étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 9. 21:10

Az első feladatban a versenyzők választhattak, hogy Bea vagy a Séf alapanyagaival szeretnének inkább dolgozni. A kóstoláson persze eldőlt, hogyan teljesítették a kihívást.


Currys cukkinis olivabogyós rizottó, vajon pirított tintahal karikákkal és édesköménnyel


Alapanyagok: salotta, fokhagyma, cukkini, olivabogyó, rizs, parmezán, curry, só, fehérbors, vaj, édeskömény, tintahal, alaplé (burgonya, salotta, vöröshagyma, édeskömény, cukkini)
 

Recept: 

  1. előkészítjük a tintahalat, karikákra vágjuk, külön a fejét is, félretesszük a végére
  2. cukkinit felvágjuk, vajon megpirítjuk külön, félretesszük
  3. hagymákat és a zöldségeket forró vízbe tesszük + só-borsot teszünk az alapléhez, felforraljuk, majd félretesszük
  4. apró darabokra vágjuk az olivabogyót, olajon megfuttatjuk, félretesszük
  5. rizottó: hagymát, fokhagymát vajon lepirítjuk serpenyőben, majd rá a rizs, és a fehérbor, fehérbors, só, és amikor elfőtte az első alaplevet, folyamatos keverés mellett hozzáöntünk egy újabb kanállal, ezt addig folytatjuk, amíg megpuhul a rizs majdnem teljesen (picit roppanós), ekkor mehet bele a curry, majd hozzáadjuk a cukkinit és a reszelt parmezánt
  6. sózott vajon megpirítjuk a tintahalkarikákat és a fejet max egy percig, mellette pedig az édesköményt egy serpenyőben (ezt kicsit tovább, amíg bebarnul picit)
  7. tálalunk
#A Konyhafőnök#gulyás péter#recept#1. feladat

Címlapról ajánljuk