0:17
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Péter első étele
2018. április 9. 21:10
Az első feladatban a versenyzők választhattak, hogy Bea vagy a Séf alapanyagaival szeretnének inkább dolgozni. A kóstoláson persze eldőlt, hogyan teljesítették a kihívást.
Currys cukkinis olivabogyós rizottó, vajon pirított tintahal karikákkal és édesköménnyel
Alapanyagok: salotta, fokhagyma, cukkini, olivabogyó, rizs, parmezán, curry, só, fehérbors, vaj, édeskömény, tintahal, alaplé (burgonya, salotta, vöröshagyma, édeskömény, cukkini)
Recept:
- előkészítjük a tintahalat, karikákra vágjuk, külön a fejét is, félretesszük a végére
- cukkinit felvágjuk, vajon megpirítjuk külön, félretesszük
- hagymákat és a zöldségeket forró vízbe tesszük + só-borsot teszünk az alapléhez, felforraljuk, majd félretesszük
- apró darabokra vágjuk az olivabogyót, olajon megfuttatjuk, félretesszük
- rizottó: hagymát, fokhagymát vajon lepirítjuk serpenyőben, majd rá a rizs, és a fehérbor, fehérbors, só, és amikor elfőtte az első alaplevet, folyamatos keverés mellett hozzáöntünk egy újabb kanállal, ezt addig folytatjuk, amíg megpuhul a rizs majdnem teljesen (picit roppanós), ekkor mehet bele a curry, majd hozzáadjuk a cukkinit és a reszelt parmezánt
- sózott vajon megpirítjuk a tintahalkarikákat és a fejet max egy percig, mellette pedig az édesköményt egy serpenyőben (ezt kicsit tovább, amíg bebarnul picit)
- tálalunk
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem