Dodi első étele
2018. április 9. 21:10
Az első feladatban a versenyzők választhattak, hogy Bea vagy a Séf alapanyagaival szeretnének inkább dolgozni. A kóstoláson persze eldőlt, hogyan teljesítették a kihívást.
Alapanyagok: tintahal, cukkini, salotta hagyma, édeskömény, lime, gyömbér, olívaolaj, szójaszósz
Bunda: tojás, só, tej, bors, édesköménylevél, liszt
A tintahalat megtisztítjuk, csápjait levágjuk a fejéről. A cukkini egy részét kevés hagymával megdinszteljük, felöntjük alaplével, felforraljuk, leturmixoljuk, sóval, borsal, limelével ízesítjük, tejszinnel dúsítjuk.
Elkészítjük a bundát, az alapanyagokat összedolgozzuk, a tintahal fejét felcsíkozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a bundába és forró olívaolajban kisütjük, a csápokat elkezdjük forró serpenyőben pirítani, majd a felcsíkozott cukkinit hozzáadjuk, pirítjuk, sóval, borsal, szójaszosszal ízesitjük.