A Konyhafőnök

Rebeka vega főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 2. 21:00

Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.

Salotta hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a rizottót. A rizsszemeket körbeforgatjuk párszor a zsiradékban, majd felöntjük fehérborral és pároljuk. Hozzáadunk sót, borsot, áztatott shitake gombát és citromhéjat, majd pótoljuk a folyadékot, amíg a rizs fogkemény nem lesz. Végül beletesszük a parmezánt és a vajat. Ezután kihűtjük a rizottót.

Golyókat készítünk belőle, amiket bepanírozunk és bő olajban kisütünk. Miso pasztát töltünk a belsejébe.

A spárgákat széttörjük és csak a friss, roppanós fejüket használjuk fel. Forró vízbe, 3 percre bedobjuk, sóval és cukorral ízesítjük a vizet, majd jégbe tesszük, hogy roppanós maradjon. Tálalás előtt sepenyőben, vajon átforgatjuk és szójaszósszal ízesítjük őket.

Joghurtos citromos öntet: natúr joghurt, citrom reszelt héja és leve, só. Mártás: salotta hagymát olajon lepirítunk, miso pasztát teszünk hozzá, vajat, chilit és olajat összeforralunk, majd szűrőn leszűrjük.

#A Konyhafőnök#recept#vega#főétel

Címlapról ajánljuk