Orsi vega főétele
2018. április 2. 22:00
Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.
Gombával, paradicsommal, zöld fűszerekkel töltött cukkini, tejszínes édeskömény mártással és rántott cukkínigolyókkal
Vöröshagymát és fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd a barna csiperkét aprítva rádobjuk. Ezt fűszerezzük: só, bors, kömény, kakukkfű, metélőhagyma, édeskapor.
Vaj és olivaolaj keverékén a vékony karikára vágott édesköményt sóval és zöldjével megfuttatjuk, 30%-os tejszínnel és egy ek. fehérborecettel felöntjük, puhulásig főzzük.
Egyneműre pürésítjük és szűrőn átpaszírozva még egyet forraunk rajta.
A félbevágott cukkini közepét kiskanállal kikaparjuk, kis olivaolajat öntünk bele, és teszünk rá sót-borsot, majd mehet a sütőbe 7 percre. Ezt követően betöltjük a paradicsomos gombás töltelékkel, vissza tesszük a sütőbe 10 percre, majd a sütőt kikapcsoljuk és tálalásig pihentetjük. A cukkini másik feléből kis golyókat vájunk és metélőhagymás pankómorzsában kirántjuk.