Máté vega főétele
2018. április 2. 22:00
Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.
Parmezános rizottó sült mizós spárgával, parmezán ropogóssal és pirított spárgával
A salotta hagymát összevágjuk. A spárga szárából, hagymából és szárított shitake gombából főzünk egy alaplevet.
A hagymát vajon es olivaolajon elindítjuk. Hozzáadunk fehérbort és rizst.
Az alaplevet lassan adagolva megfőzzük a rizottó alapját. A spárgát sütőben megsütjük.
Misoból és szójaszószból készítünk a spárgára egy glasszírt. A sült spárgát ebben megforgatjuk. A főtt spárga levet a rizottó alapba keverjük.
Snidlinget és tabaszkót kevertem össze a spárga sült szárával. Ezt a tálalásnál használtam. A felvágott spárgát lepirítottam. Közben reszelt parmezánból ropogóst készítettem. Tálalás előőtt a rizottót vajjal habosítottam és parmezánnal krémesítettem. Az alapléből kivett shitake gombát megpirítottam.