Kristóf vega főétele
2018. április 2. 22:00
Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.
A spárgát megtisztítjuk és blansírozzuk.
Elkészítjük a mártást. Cukrot, ecetet, mizópasztát és szójaszószt addig főzünk, amíg méz sűrűségűre redukálódik.
A salotta hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst és apránként vizet adagolunk hozzá, amíg el nem érünk egy krémes rizottó állagot és a rizs meg nem puhul. Hozzákeverjük a blansírozott spárga kockákat, sózzuk és lime lével savanyítjuk.
A szárított shiitake gombát turmixgépbe tesszük. Összekeverjük a gyömbért és a lime héját. Hozzáadunk ecetet, cukrot és vizet, majd puhára főzzük.
A rizottót felhalmozzuk. A spárgát beleforgatjuk a mártásba és a rizs mellé tálaljuk. A rizs tetejére tesszük a gyömbéres lime héjat és a gombát.