József vega főétele
2018. április 2. 22:00
Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.
200°-on berakjuk a sütőbe a paprikát, olívaolajjal meglocsolva fűszerezve.
Közben elkészítjük a marináló levet.
A gombát apróra vágjuk, félrehúzzuk és majd a vége előtt 20-25 perccel betesszük a lébe. A cukkiniket hasábra vágjuk, félretesszük. Két egész paradicsom bőrét lehúzzuk, a magokat kiszedjük, apró kockára vágjuk.
Kiszedjük a sült paprika csumáját. A paradicsomot és a paprikát tejszínnel, parmezánnal, vajjal, sóval leturmixoljuk, szűrőn átpasszírozzuk. Ha a mártás kész, gyors forralóba tesszük.
A marinált gombát leitatjuk, serpenyőben lepirítjuk. A tojást hozzáadjuk, omlettet készítünk. A cukkinit grillezzük, és kevés zsiradékon fűszerezzük.