András vega főétele
2018. április 2. 22:00
Elindult a második elődöntő hét is! Az új versenyzőket azonnal a mélyvízbe dobta a zsűri, hiszen vegetáriánus főételeket kellett készíteniük. Persze, nem rajtuk, hanem a szerencsén múlt, milyen alapanyagokból.
Cukkini, hagyma, kápia paprika, barna csiperke, paradicsom, fokhagyma, petrezselyem, snidling, kakukkfű, só, bors, cukor, olaj, vaj, parmezan, tojás, vörösborecet
A zöldsegeket egyenként sózva-borsozva lepirítjuk olajon, kevés fokhagymával. Formába rétegezzük, 180 fokon 30 percet sütjük. Petrezselymet és snidlinget olaj hozzáadásával, botmixerrel pépesítünk, majd leszűrjük.
A kápia paprikát grill fokozaton a sütőbe rakjuk, míg a héja megfeketedik, megpucoljuk, kis részét felcsíkozzuk, a maradékot kevés olivaolajjal, sóval, borssal, kevés szenesedett kápia héjjal, és kevés vörösborecettel pépesitjuk, víz hozzáadásával mártás állagúra higítjuk.
A felcsíkozott kápiat vörösborecetből, sóbol, cukorból és vízből készült marinádba tesszük. Kevés parmezánsajtot sűtőpapírra reszelünk, és sütőben ropogósra sütjük.
A tojásból kissé ecetes-sós vízben buggyantott tojást készitünk.
Barna csiperkét felvágjuk, forró vajban kakukkfű és fokhagyma hozzáadásával megpirítjuk. A tányér közepére helyezzük a francia lecsót, korbeöntjuk a mártást, a pirított gombákat körben elhelyezzük a marinált kápiaval együtt, majd meglocsoljuk a zöld olajjal. A lecsó tetejére helyezzük a buggyantott tojást és az elkeszült parmezán chipset.