A zöld csapat tekercsei
2018. március 29. 20:50
Az első feladatban ismét Ásziában kalandozhattak a versenyzők. Csapatokban kellett tavaszi és nyári tekercseket készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan teljesítettek? Nézd meg itt a kóstolást!
Nyári tekercs – rákos
A megtisztított garnélát 3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Zsülienre vágunk répát és uborkát. A rizslapot beáztatjuk, mikor lágy, mehet bele a répa, az uborka, a rák, és a bambuszrügy.
Nyári tekercs - kacsás
A kacsát bőrével együtt megsütjük, ha kész, félre rakjuk pihenni. Lilakáposztát kevés olajon, némi gyömbérrel, sóval megfonnyasztunk, és adunk hozzá egy kevés rizsecetet. A beáztatott rizslapra vékonyra vágott kacsamellet teszünk, egy kevés káposztát, és pár szem apróra vágott mogyorót tekerünk még bele.
Mártogatós: szójaszósz, chili, fokhagyma
Tavaszi tekercs - zöldséges
Apróra vágjuk a répát, a kínai kelt, a lilakáposztát és a fafül gombát. Ezeket megfonnyasztjuk szója szósszal, rizsecettel és (azzal az édeskés pikáns szósz) keverékével. Vatan lap közepére kis halmot teszünk, majd forró olajban kisütjük.
Tavaszi tekercs - gombás
Shitake és shimei gomát apróra vágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk rizsecettel és szójaszósszal, adunk hozzá tavaszi hagymát . Betöljük, majd bő olajban kisütjük.