A Konyhafőnök

A zöld csapat tekercsei

rtl.hurtl.hu

2018. március 29. 20:50

Az első feladatban ismét Ásziában kalandozhattak a versenyzők. Csapatokban kellett tavaszi és nyári tekercseket készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan teljesítettek? Nézd meg itt a kóstolást!


Nyári tekercs – rákos

A megtisztított garnélát 3 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Zsülienre vágunk répát és uborkát. A rizslapot beáztatjuk, mikor lágy, mehet bele a répa, az uborka, a rák, és a bambuszrügy.
 

Nyári tekercs - kacsás

A kacsát bőrével együtt megsütjük, ha kész, félre rakjuk pihenni. Lilakáposztát kevés olajon, némi gyömbérrel, sóval megfonnyasztunk, és adunk hozzá egy kevés rizsecetet. A beáztatott rizslapra vékonyra vágott kacsamellet teszünk, egy kevés káposztát, és pár szem apróra vágott mogyorót tekerünk még bele.

Mártogatós: szójaszósz, chili, fokhagyma
 

Tavaszi tekercs - zöldséges

Apróra vágjuk a répát, a kínai kelt, a lilakáposztát és a fafül gombát. Ezeket megfonnyasztjuk szója szósszal, rizsecettel és (azzal az édeskés pikáns szósz) keverékével. Vatan lap közepére kis halmot teszünk, majd forró olajban kisütjük.
 

Tavaszi tekercs - gombás

Shitake és shimei gomát apróra vágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk rizsecettel és szójaszósszal, adunk hozzá tavaszi hagymát . Betöljük, majd bő olajban kisütjük.
 

#A Konyhafőnök#1. feladat#tavaszi tekercs#recept#zöld csapat

Címlapról ajánljuk