Zsófi pirított rákja, tápióka ágyon, pirított gombákkal, ázsiai salátával
2018. március 28. 21:05
Az első feladatban egy ázsiai pult várt a versenyzőket. A kérdés már csak az maradt: vajon visszarepítették-e a Séfet Kínába az ízeikkel? Nézd meg itt a kóstolást!
Hozzávalók:
35 g tápióka gyöngy - a gyöngyöket átlátszóvá főzzük az alaplében
400 ml ázsiai alaplé
A zöldséghez:
laskagomba 80 g csíkokra vágva
kínai kel ½ fej csíkokra vágva
újhagyma 1 szál csíkokra vágva
szezámmagolaj 30 ml
feketefokhagyma beáztatva
A zöldségeket egy forró serpenyőben megpirítjuk a szezámmagolajon.
A salátához:
pác: szezámmagolaj 2 ek
szójaszósz 1 ek
½ lime leve
mentalevél
sárgarépa 3-4 szál
újhagyma zöldje apróra vágva
feketeszezámmag 1 tk
A szezámmagolajat a lime lével szójaszósszal elkeverjük. Belevágjuk a mentalevelet, az újhagymát és beleforgatjuk a répát, a retket és az újhagymát. Legalább 15 percre hagyjuk benne.
A rák:
5 db garnéla
szezámmagolaj 2 ek
fekete fokhagyma
hoisin szósz 1 ek
olivaolaj
só
A serpenyőt felhevítjük, beleöntjük a szezámmagolajat, a hoisin szószt, olivaolajat és körbepirítjuk a rákokat.