A Konyhafőnök

Zsófi pirított rákja, tápióka ágyon, pirított gombákkal, ázsiai salátával

rtl.hurtl.hu

2018. március 28. 21:05

Az első feladatban egy ázsiai pult várt a versenyzőket. A kérdés már csak az maradt: vajon visszarepítették-e a Séfet Kínába az ízeikkel? Nézd meg itt a kóstolást!


Hozzávalók:
 

35 g tápióka gyöngy - a gyöngyöket átlátszóvá főzzük az alaplében

400 ml ázsiai alaplé
 

A zöldséghez:

laskagomba 80 g csíkokra vágva

kínai kel ½ fej csíkokra vágva

újhagyma 1 szál csíkokra vágva

szezámmagolaj 30 ml

feketefokhagyma beáztatva
 

A zöldségeket egy forró serpenyőben megpirítjuk a szezámmagolajon.
 

A salátához:

pác: szezámmagolaj 2 ek

szójaszósz 1 ek

½ lime leve

mentalevél

sárgarépa 3-4 szál

újhagyma zöldje apróra vágva

feketeszezámmag 1 tk
 

A szezámmagolajat a lime lével szójaszósszal elkeverjük. Belevágjuk a mentalevelet, az újhagymát és beleforgatjuk a répát, a retket és az újhagymát. Legalább 15 percre hagyjuk benne.
 

A rák:

5 db garnéla

szezámmagolaj 2 ek

fekete fokhagyma

hoisin szósz 1 ek

olivaolaj


 

A serpenyőt felhevítjük, beleöntjük a szezámmagolajat, a hoisin szószt, olivaolajat és körbepirítjuk a rákokat.

#A Konyhafőnök#böröcz zsófi#recept#ázsiai pult

Címlapról ajánljuk