A Konyhafőnök

Szovi tradícionális kambodzsai palacsintája átgondolva

rtl.hurtl.hu

2018. március 28. 21:05

Az első feladatban egy ázsiai pult várt a versenyzőket. A kérdés már csak az maradt: vajon visszarepítették-e a Séfet Kínába az ízeikkel? Nézd meg itt a kóstolást!


Palacsinta tészta: vízből és lisztből palacsinta sűrűségű állagot keverünk, majd kurkumával színesítjük. Elég fél kávés kanál csapottal, pici só. A palacsinta tésztát tetszőlegesen felhasználhatjuk, ropogóst csináltam a sütőben vékonyra kiterítve.
 

Töltelék/pirított zöldségek:

hús: bármilyen szűzből (sertés, borjú) hosszában félbevágjuk, majd elfektetve vékony szeleteket vágunk.

Elkészítése: forró olajban pirítunk fokhagymát ( 1 gerezdet vékonyra szeletekre), amikor érezzük a fokhagyma jellegzetes illatát, hozzátesszük a finomra vágott vörös hagymát. Ha kellően összepirult, mehet a hús. Nem szabad ott hagyni, folyamatosan kevergetni kell. Amikor majdnem jó (majdnem kifehéredett), mehet hozzá a babcsíra. Kész a hús. A főzési időtartam legalább 2-3 perc.

Locsoló lé: cukrot karamellizáljuk, felöntjük 3 dl vízzel és megvárjuk, amíg feloldódik. Fűszerezzük apróra vágott fokhagymával. Újra só, cukor, egy ek étkezési ecet (20%). Újhagymát teszünk hozzá és lehűtjük. A sósmogyorót apróra összetörjük és beletesszük.
 

#A Konyhafőnök#szovi#recept#ázsiai pult

Címlapról ajánljuk