A Konyhafőnök

Ákos ázsiai alapanyagokból készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. március 28. 21:05

Az első feladatban egy ázsiai pult várt a versenyzőket. A kérdés már csak az maradt: vajon visszarepítették-e a Séfet Kínába az ízeikkel? Nézd meg itt a kóstolást!


Feketehagyma emulzió: vajat írótlanítunk, majd a megtisztított vajból barnavajat készítünk. Tojássárgáját kevés soyaszósszal, fehérborecettel és egy csipet sóval melegíteni kezdünk. Folyamatos keverés mellett, amint sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a barnavajat.

Savanyított enoki gomba: 200 ml fehérbor ecethez 120 g cukrot keverünk, felforraljuk és a megtisztított gombákra öntjük. Ebben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt lecsöpögtetjük.

Pirított zöldségek: a kacsa zsírjának kipirítása után karamellizáljuk a káposzta levelét és az újhagymát. Lime héjat reszelünk rá kevés sóval, borssal és a lime levével ízesítjük.

#A Konyhafőnök#recept#ázsiai pult

Címlapról ajánljuk