Lívia vörösboros vadasa zöld palacsintaágyon
2018. március 27. 21:05
Az első feladatban az újragondolt vadasoké volt a főszerep. A kérdés már csak az volt, a versenyzők megugorják-e a Séf és Bea által magasra állított lécet? Ilyen volt a kóstolás!
Alapanyagok:
liszt, tojás, tej, só, bors, spenót, ribizli, hagyma, olaj, cukor, édesburgonya, vörösbor, zselatin, agar agar, cékla, shitake gomba
Elkészítés:
A hozzávalókból készítünk egy spenótos palacsintát. A ribizlis, hagymás, cukros, olajos egyvelegből szószt készítünk, a húsból, kis kockákat sütünk.
Édesburgonya pürét készítünk, fehérborssal, sóval ízesítjük, zselatint, agar agart adunk hozzá még melegen.
Céklapürét készítünk, tejszínnel felhúzzuk.
Tálalásnál a palacsintát édesburgonyával megtöltjük, tetejére néhány húskockát dobunk, feltekerjük. Spenótlevelet és shitake gombát átforgatjuk a szószban és ráhelyezzük a tálra, a maradék szószt kis tálkába tesszük és a tányérra helyezzük.