András pikáns gazpachója ricottával és szardíniás kenegetős
2018. március 27. 21:05
A második feladatban egy tőkehal pult várt a versenyzőkre, ezeknek a felhasználásával kellett egy előételt és egy főételt megálmodniuk. Persze a főzés előtt a Séf adott nekik pár tippet. De mi volt utána a kóstoláson?
Elkészítés:
Gazpacho: leturmixolunk 4-5 db főtt koktélparadicsomot, 4-5 levél bazsalikommal, sóval, borssal, két szardíniával és olajjal.
Vékonyra szeletelünk zellerszárat, blansírozzuk, majd jegyes vízben sokkoljuk.
Ricottát tejszínnel és egy csipet sóval csomómentesre eldolgozunk, habzsákba töltjük. Tálaláskor a tányérba nyomjuk a ricottát, kis tornyot képzünk belőle. Köré öntjük a szitán átszűrt levest, beletesszük a zellert, olívával díszítjük.
Kenegetős: cikórialevelet, olívával, lime lével, sóval, borssal dresszírozzuk. A szardíniát ricottával és tejszínnel összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A leveleket tálra tesszük, köré halmozzuk a halkérget, végül a salátaleveleket vinegrettel meglocsoljuk.