A Konyhafőnök

Languszta cukkinis omlettel, posírozott körtével, és languszta velutéval

rtl.hurtl.hu

2016. november 7. 19:25

A zsűri örült neki, hogy Ádám mert egyszerű lenni, hiszen így kiemelte a languszta ízét. Azonban előre ki kellett volna vennie a húst a páncélból, hogy azzal már ne a vendég küszködjön.


Alapanyagok:

languszta, citromnád, lime, narancs, gyömbér, fokhagyma, hagyma, cukkini, tojás, só, salotta hagyma, fehérbor, fehérbor ecet, mascarpone, körte, hoisin szósz, díszítő csírák
 

Recept:

A languszta farkát levágjuk, a páncélt lábakkal együtt 200 fokon berakjuk sütni.

Citromnádból, kis darab lime héjból, narancshéjból, gyömbérből, fokhagymából, hagymából, a megsült rák alkatrészekkel együtt alaplevet készítünk. A languszta farkat pár perc alatt megfőzzük, majd félretesszük. A megfőtt languszta testből a hasznosítható húsrészeket összekeverjük reszelt cukkinival, és tojással, valamint egy csipet sóval. Ebből egy könnyű omlettet készítünk.
 

 


Vajon salotta hagymát üvegesítünk, felöntjük fehérborral és egy kis alaplével. Ezt követően fehérbor ecettel összefőzzük, majd turmixoljuk, szűrjük, és mascarpone-val összedolgozzuk.

A körtét megpucoljuk, karalábévájóval kis gömböcöket vájunk. Egy kevés hoisin szószt vízzel feloldunk, ebbe tesszük a körtéket. Nagyon lassú tűzön 15 perc alatt elkészítjük. A langusztát tálalás előtt pici olajjal bekenjük, 3 percre forró sütőbe dobjuk. A tányérra feltesszük az omlettet, a körtét, valamint a langusztát is. Körbeöntjük a mártással. Végül csírákkal díszítjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#németh ádám#1. feladat#languszta

Címlapról ajánljuk