A Konyhafőnök

Fehérboros-kókusztejes languszta

rtl.hurtl.hu

2016. november 7. 19:25

Zé nagy izgalommal várta Pallag Dávid ételét, hiszen már régóta szeretne egy tökéletes risottót látni a versenyben. Dávidnak ez majdnem sikerült, sajnos a fehérbor túlságosan kilógott.


Alapanyagok:

gyökér, citromnád, languszta, vaj, olívaolaj, bulgur, hagyma, fokhagyma, fehérbor, só, bors, kókusztej
 

Recept:

Gyökérzöldségekből, citromnádból, és a homár csontjaiból alaplevet főzünk. Eközben lassú tűzőn barna vajat készítünk. Vajon és olívaolajon felmelegítjük a bulgurt, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát. Összepároljuk, majd fehérborral leöntjük. Megvárjuk, hogy elpárologjon, és a langusztás alap lével félkeményre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt sűrű kókusztejjel és a languszta májával krémesre készítjük.

A homárt félig megfőzzük az alaplében, jégbe dobjuk, a farkat kihúzzuk a páncélból, barna vajon készre készítjük. A visszamaradt barna vajat az alaplével redukáljuk, amíg mártásállagú nem lesz.
 

 
#A Konyhafőnök#pallag dávid#recept#1. feladat#languszta#döntő

Címlapról ajánljuk