Fehérboros-kókusztejes languszta
2016. november 7. 20:25
Zé nagy izgalommal várta Pallag Dávid ételét, hiszen már régóta szeretne egy tökéletes risottót látni a versenyben. Dávidnak ez majdnem sikerült, sajnos a fehérbor túlságosan kilógott.
Alapanyagok:
gyökér, citromnád, languszta, vaj, olívaolaj, bulgur, hagyma, fokhagyma, fehérbor, só, bors, kókusztej
Recept:
Gyökérzöldségekből, citromnádból, és a homár csontjaiból alaplevet főzünk. Eközben lassú tűzőn barna vajat készítünk. Vajon és olívaolajon felmelegítjük a bulgurt, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát. Összepároljuk, majd fehérborral leöntjük. Megvárjuk, hogy elpárologjon, és a langusztás alap lével félkeményre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt sűrű kókusztejjel és a languszta májával krémesre készítjük.
A homárt félig megfőzzük az alaplében, jégbe dobjuk, a farkat kihúzzuk a páncélból, barna vajon készre készítjük. A visszamaradt barna vajat az alaplével redukáljuk, amíg mártásállagú nem lesz.