A Konyhafőnök

Libamájas piskótatorony

rtl.hurtl.hu

2016. november 4. 19:25

Roland konyhafőnökként leosztotta Márk és Ádám között a feladatokat, azonban a teljes képet, hogy mi is lesz a végén, nem árulta el nekik, ez pedig mindkét csapattársát frusztrálta.


Alapanyagok:

eper, mangó, csillagánizs, vaníliarúd, piskóta alapanyagai, dió, mandzka, méz, vaj, tejszín, libamáj, fehércsokoládé, tojás, zselatin, étcsoki
 

Recept:

Epres-mangó mártás: Megtisztítjuk a mangót és az epret, felkockázzuk. Csillagánizzsal, vaníliarúd kikapart magjával összefőzzük. Turmixoljuk és készen van.

Piskóta: Alap piskótát sütünk. Diótöltelék: Diót, mandulát mézen megfuttatjuk, majd egy kis vajjal és tejszínnel összeforraljuk.

Libamáj: Libamájat szeleteljük és készre sütjük. Hab: A libamájat szitán áttörjük, összekeverjük felforrósított tejszínnel és fehércsokoládéval, majd amikor a krém egy kicsit hűlt, 2 tojássárgájával és két előre áztatott zselatinlappal összedolgozzuk. Mikor kihűlt a krém, tejszínhabot készítünk, és azzal lazítjuk.
 

 


Csoki ganache: A tejszínt felforrósítjuk egy kis vaníliarúddal, csillagánizzsal, beleöntjük az étcsoki pasztillát, összedolgozzuk. 2 tojássárgáját is beledolgozunk és gőz fölött simára keverjük. Zselatinlapot teszünk bele és folyamatos keverés mellett kihűtjük.

Tálalás: Piskótát kiszúrjuk körformába, diókrémmel megkenjük, erre a máj kerül, ennek a tetejére kerül a hab és mellé tesszük az étcsoki ganache-t. Végül megszórjuk strőzserrel, mellé rakunk egy szőlőtőt.
 

#A Konyhafőnök#kék csapat#3. feladat#recept#bizarr#desszert

Címlapról ajánljuk