Cirokkolbász fehérrépa pürével, rozsos töktortával és parmezanos popcorn ropogóssal

rtl.hurtl.hu

2016. október 28. 20:25

A pirosaknak a rozzsal, a vörös cirokkal és a popcornnal kellett dolgoznia. Miután a cirok nem puhult meg hamar, a kolbászokkal és ezáltal az egész főzéssel  megcsúsztak.


Alapanyagok:

sertéskaraj, fehérrépa, fokhagyma, fehérbors, só, szilvalekvár, citrom, vaj, cirok, rosé, víz, zsálya, parmezán, popcorn, tök, rozsliszt, tojás, petrezselyem, fehérliszt, mustár
 

Recept:

Feltesszük főni a fehérrépát.

Összeaprítjuk a húst, két fokhagymát elkaparunk hozzá. Egy mokkás kanál fehérbors, só, két evőkanál szilvalekvár, egy citrom reszelt héja, és 10 deka vaj elmorzsolva, valamint három evőkanál főtt cirok. Ezt jól összegyúrjuk, bélbe tömjük, majd kétharmad rosé, egyharmad víz és egy csokor zsálya társaságában megfőzzük. Hagyjuk kicsit főni, és hevített vajon kissé megpirítjuk mindkét oldalát. Belekeverünk egy kisebb citrom reszelt héját.

Parmezánt reszelünk szilikonlapra, majd miután megsült, rászórjuk a popcornt és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. A pürét fűszerezzük petrezselyemmel, sóval, borssal. A tököt lereszeljük, összekeverjük a rozsliszttel, egy tojással és kevés fehérliszttel. Ezután sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. Végezetül kisütjük.