A Konyhafőnök

Pókrák variációk

rtl.hurtl.hu

2016. október 27. 21:25

A zsűri szerint jó ötlet volt a kék csapattól, hogy a mártásban is visszaköszönt a rák íze, a pogácsa maga is jól sikerült. Egyedül azt nem értették, hogy a félig nyers póréhagymát miért kellett a tányérra tenniük.


Alapanyagok:

pókrák, vaj, tojás, kaliforniai paprika, fehérbor, gyömbér, csillagánizs, brokkoli, cukkini, só,bors, panko morzsa, tojás fehérje, parmezán, petrezselyem, rukkola
 

Recept:

A pók lábait megfőzzük, majd kiszedjük páncéljából, felét felhasználjuk egy rákhúsos pogácsa készítéséhez, másik felét egyben hagyva kis vajon enyhén meggrillezzük.
 

 


A páncéljából, illetve a pépessé turmixolt sárga kaliforniai paprika húsából, fehérborból, reszelt gyömbérből és egy darab csillagánizsból mártás szószt főzünk. Blanzsírozzuk a brokkolit, a cukkini héjait, majd felaprítjuk, és sót, borsot, pankomorzsát, tojás fehérjét, valamint parmenzánt és az aprított rákot hozzáadjuk, majd pogácsát formálunk, és két oldalon lesütjük. Az apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük.

Klasszikus zöld saláta: készítünk egy salátát rukkolából, petrezselyem zöldből, kapri bogyóból, szardellából. Ezt tálaláskor vinegrettel meglocsoljuk.
 

#A Konyhafőnök#kék csapat#1. feladat