A Konyhafőnök

Csokis szuflé

rtl.hurtl.hu

2016. október 26. 20:25

A zsűri sajnálta, hogy a zöldek fagylaltja elveszítette a cékla jellegét. A desszert maga szép lett, azonban a szuflé nem sikerült.


Alapanyagok: liszt, vaj, tej, vaníliarúd, csokoládé, tojás, cukor
 

Recept:

20 gramm lisztet 20 gramm vajjal kihabosítunk. Eközben 20 milli tejet vaníliarúddal felforraljuk, majd ha felforrt, ezt a lisztes vajat habverővel hozzákeverjük ameddig besamell állagot nem kap. Ha egyneműre kevertük, hozzáadjuk az előre kimért 200 gramm csokoládét. Ha elolvadt a csokoládé, egyesével három tojás sárgáját adunk hozzá és elkeverjük. Amíg keverjük a csokis masszát, a négy tojás sárgáját kemény habbá verjük, és a kapott habot csokis masszába forgatjuk. A kivajazott formákat cukorral megszórjuk, majd beletöltjük a masszát teljesen a tetejéig. Végül 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
 

#A Konyhafőnök#zöld csapat#3. feladat#desszert#szuflé

Címlapról ajánljuk