A Konyhafőnök

Bárányborda pirított herével, mustáros jus-vel, karfiol variációkkal és párolt brokkolival

rtl.hurtl.hu

2016. október 17. 21:20

Tomi elúszott az idővel és nem tette fel a bárányt és aherét. A zsűri sajnálta, hiszen minden adott lehetett volna a sikerhez.


Alapanyagok:

fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, vaj, kacsazsír, karfiol, brokkoli, bab, karfiol, szódabikarbóna, só, fehérbor, tejszín
 

Recept:

Elősütjük a húst egy serpenyőben, fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kis vajat teszünk mellé. Ha elértük a kívánt szintet, sütőbe tesszük. Ezután a serpenyőben lepirítjuk a herekockákat, majd egy pecsenyelevet készítünk ebben a serpenyőben.
 

 


Ezt követően kacsazsíron barnára pirítjuk a karfiol rózsákat, majd fokozatosan alaplével pároljuk.

A brokkolit, a babot, és a karfiolt rózsáira szedjük, majd sós szódabikarbónás vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a kész zöldségeket jeges vízbe szedjük. Tálalás előtt vajban, fehérbor, tejszín alaplével visszapároljuk
 

#A Konyhafőnök#meczker tomi#1. feladat#recept#bárányborda