Bárányborda pirított herével, mustáros jus-vel, karfiol variációkkal és párolt brokkolival
2016. október 17. 21:20
Tomi elúszott az idővel és nem tette fel a bárányt és aherét. A zsűri sajnálta, hiszen minden adott lehetett volna a sikerhez.
Alapanyagok:
fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, vaj, kacsazsír, karfiol, brokkoli, bab, karfiol, szódabikarbóna, só, fehérbor, tejszín
Recept:
Elősütjük a húst egy serpenyőben, fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kis vajat teszünk mellé. Ha elértük a kívánt szintet, sütőbe tesszük. Ezután a serpenyőben lepirítjuk a herekockákat, majd egy pecsenyelevet készítünk ebben a serpenyőben.
Ezt követően kacsazsíron barnára pirítjuk a karfiol rózsákat, majd fokozatosan alaplével pároljuk.
A brokkolit, a babot, és a karfiolt rózsáira szedjük, majd sós szódabikarbónás vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a kész zöldségeket jeges vízbe szedjük. Tálalás előtt vajban, fehérbor, tejszín alaplével visszapároljuk