A Konyhafőnök

Borjúvelő hamis tempúrában, vajtök spagettivel és lila karfiol textúrákkal

rtl.hurtl.hu

2016. október 11. 21:20

Rozina szerint Dávid eddig hullámzó teljesítményt nyújtott, hiszen miközben az első feladat hátszíne ehetetlen lett, a velős receptjével egy nagyon jó tányért készített.


Alapanyagok:

vajtök, salotta hagyma, fokhagyma, olívaolaj, liszt, tojás, karfiol, velő
 

Recept:

A vajtököt meghámozzuk, majd reszelő segítségével hosszú csíkokat húzunk a megtisztított vajtökből. Villa vagy csipesz segítségével spagetti formájúra tekerjük. A maradék vajtököt félbevágjuk, a magházat egy kanál segítségével eltávolítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
 

 


A salottahagymát, fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, rádobjuk a vajtök szeleteket, szerecsendióval ízesítjük, sózzuk, hogy a tök kiengedje a levét, és tej használatával pépesre főzzük. Legvégül leturmixoljuk, tejszínnel dúsítjuk, és vajjal, sűrű szitán átpasszírozzuk. Miután megvan a krém, habszifonba töltjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Hamis tempúrát készítünk liszt, tojás fehérje, és jeges víz segítségével, sóval ízesítjük. A karfiol rózsáiról a karfiol virágait vékonyra leszeljük, és kuszkuszt készítünk belőle. Napraforgó olajat 150 és 160 fok közé hevítünk, a velőt hártyájától megfosztjuk, enyhén sózzuk, lisztbe forgatjuk és bevonjuk a tempúrával. Óvatosan belehelyezzük a forró olajba, és készre sütjük. Ha megsült a velő, vékonyra olvasztott vajon forgatjuk, és meghempergetjük a karfiol kuszkuszban. 
 

#A Konyhafőnök#pallag dávid#recept#agyvelő#2. feladat

Címlapról ajánljuk