Borjú lencse ágyon
2016. október 7. 20:20
A zsűri szerint Dávid nagyon sokat finomodott és ez a tányérján is látszódik, azonban a séf tanácsára elkészített uborka krém vizes lett.
Alapanyagok:
hagyma, lencse, fehérrépa, sárgarépa, babérlevél, uborka, só, bors, fokhagyma, borecet, tejszínhab, karaj, rozmaring, tejszín
Recept:
Megdinszteljük a hagymát és a lencsét, közben felteszünk egy fél liter vizet főni, beleszelünk egy sárga és egy fehérrépát, egy babérlevelet teszünk bele. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, hozzáadjuk az alaplevet, hogy elfedje a lencsét, hagyjuk főni.
Lereszeljük az uborkát, hozzáadunk sót, borsot és kevés fokhagymát, egy teáskanálnyi borecetet, picit hagyjuk pihenni. Kipréseljük az uborkából a vizet, lepürézzük. Tejszínhabot felverünk, majd hozzáadjuk és aládolgozzuk.
A karajt kivágjuk a csontokból, a csontokat megpirítjuk, a sütőbe fokhagymával, hagymával és rozmaringgal tesszük. A fehérrépát megpucoljuk, felszeleteljük, és sós vízben megfőzzük. A répával és a fehérrépával lepirítjuk, majd a sütőből kivett csontokat is hozzáadjuk. Egy picit továbbpirítjuk, majd lepürézzük ezt a krémet, és tejszínnel dúsítjuk, fűszerezzük sóval és borssal.