Borjú karaj mentás-fokhagymásan, gyömbéres karfiolpürével és zöldségekkel

rtl.hurtl.hu

2016. október 7. 20:20

Kriszti mindent megtett, hogy bejusson a középdöntőbe. A séf miután megkóstolta a borjú főételét azt mondta, hogy Kriszti végre visszajött a versenybe.


Alapanyag:

borjúkaraj, fokhagyma, olívaolaj, só, karfiol, szárzeller, petrezselyem, pirospaprika, hagyma, fehérbor, fehérborecet, méz
 

Recept:

A borjút bepácoljuk aprított fokhagymával és olívaolajjal. Ezután sütőbe tesszük.
 

 


A karfiolt feltesszük főni sóval és fűszerrel. A szárzellert felaprítjuk petrezselyemmel, a pirospaprikát is felaprítjuk, majd belekeverjük.

A mártáshoz hagymát olívaolajon lepirítunk, felöntjük fehérborral, fehérborecettel, majd mézet öntünk bele és rotyogtatjuk.