Gombás túrógombóc, zeller és brokkoli pürével

rtl.hurtl.hu

2016. október 5. 20:20

Kriszti egy sós-mentás túrógombócot készített az első feladatban és mivel sietni szeretett volna a gombócokkal, lobogó vízbe dobta őket (amit nem szabad). Ezért gyorsan újra kellett készítenie őket. Mivel ezzel foglalkozott, nem összpontosított eléggé az ízekre a zsűri szerint. De elismerték: érzik a javulást!


Alapanyagok:

túró, olívaolaj, tojás, búzadara, menta, gomba, brokkoli, zeller, mascarpone, só, fehérbors, fehérliszt, korpa, parmezán
 

Recept:

Gombócok: a fél kg túróhoz hozzáadunk 3 tojást és 2 felvert tojásfehérjét, ezt búzadarával összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajjal összeaprított mentaleveleket és az olívaolajon megpirított gombát. Ezt egyneművé dolgozzuk, ha túl puha, fehérliszttel fixáljuk.
 

 


Köretek: a brokkolit és a zellert külön edénybe feltesszük főni, majd pürésítjük és mascarponéval keverjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük.

A gombócokat forró vízben kifőzzük, majd a korpában megforgatjuk.

A zsülienre vágott répát lobogó vízben blansírozzuk, majd a pürére tesszük. Végül parmezánnal meghintjük.