Gombás túrógombóc, zeller és brokkoli pürével
2016. október 5. 20:20
Kriszti egy sós-mentás túrógombócot készített az első feladatban és mivel sietni szeretett volna a gombócokkal, lobogó vízbe dobta őket (amit nem szabad). Ezért gyorsan újra kellett készítenie őket. Mivel ezzel foglalkozott, nem összpontosított eléggé az ízekre a zsűri szerint. De elismerték: érzik a javulást!
Alapanyagok:
túró, olívaolaj, tojás, búzadara, menta, gomba, brokkoli, zeller, mascarpone, só, fehérbors, fehérliszt, korpa, parmezán
Recept:
Gombócok: a fél kg túróhoz hozzáadunk 3 tojást és 2 felvert tojásfehérjét, ezt búzadarával összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajjal összeaprított mentaleveleket és az olívaolajon megpirított gombát. Ezt egyneművé dolgozzuk, ha túl puha, fehérliszttel fixáljuk.
Köretek: a brokkolit és a zellert külön edénybe feltesszük főni, majd pürésítjük és mascarponéval keverjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük.
A gombócokat forró vízben kifőzzük, majd a korpában megforgatjuk.
A zsülienre vágott répát lobogó vízben blansírozzuk, majd a pürére tesszük. Végül parmezánnal meghintjük.