A Konyhafőnök

Mascarponés gyöngybab torta grillezett gyümölcsökkel

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 27. 20:10

Márk az első feladatban desszertet készített a kötelező alapanyagból, a babból. Noha, az ízek jól sikerültek, a tálalás nem igazán nyerte el a zsűri tetszését.


Alapanyagok:

bab, barna cukor, tojás, liszt, porcukor, sütőpor, só, dió, szilvalekvár, ringló, füge, tejszín, mascarpone krém, fahéj, vaj


Recept:

Készítünk egy pirított diós piskótatésztát, eközben feltesszük a fehér babot gyöngyözve főzni, két púpozott kanál barna cukorral. Ezalatt cikkekre vágunk egy fél ringlót és egy fügét, majd a maradék ringlót apróra vágjuk, és krémes állagúra turmixoljuk három kanál porcukorral. Végül finom szűrőn átpasszírozzuk.
 

 


Mikor a bab megfőtt, leszűrjük, majd folyó hidegvíz alatt lehűtjük, botmixerben a mascarponéval, tejszínnel, porcukorral és egy kevés hideg tejjel krémesítjük.

Az elkészült piskótatésztából egy tálalóhenger segítségével kiszaggatjuk a torta alapot. A cikkekre vágott gyümölcsöket vajon, egy kanál barnacukor hozzáadásával karamellizáljuk.
 

 
#A Konyhafőnök#bab#1. feladat#wirgha márk#desszert#recept

Címlapról ajánljuk