Mascarponés gyöngybab torta grillezett gyümölcsökkel
2016. szeptember 27. 20:10
Márk az első feladatban desszertet készített a kötelező alapanyagból, a babból. Noha, az ízek jól sikerültek, a tálalás nem igazán nyerte el a zsűri tetszését.
Alapanyagok:
bab, barna cukor, tojás, liszt, porcukor, sütőpor, só, dió, szilvalekvár, ringló, füge, tejszín, mascarpone krém, fahéj, vaj
Recept:
Készítünk egy pirított diós piskótatésztát, eközben feltesszük a fehér babot gyöngyözve főzni, két púpozott kanál barna cukorral. Ezalatt cikkekre vágunk egy fél ringlót és egy fügét, majd a maradék ringlót apróra vágjuk, és krémes állagúra turmixoljuk három kanál porcukorral. Végül finom szűrőn átpasszírozzuk.
Mikor a bab megfőtt, leszűrjük, majd folyó hidegvíz alatt lehűtjük, botmixerben a mascarponéval, tejszínnel, porcukorral és egy kevés hideg tejjel krémesítjük.
Az elkészült piskótatésztából egy tálalóhenger segítségével kiszaggatjuk a torta alapot. A cikkekre vágott gyümölcsöket vajon, egy kanál barnacukor hozzáadásával karamellizáljuk.