Fekete-fehér bableves szifonból tálalva
2016. szeptember 27. 20:10
Ottilia is azon kevesek közé tartozott, aki nem desszertet készített a babból. A különleges módön tálalt leves igazán pozitív kritikát kapott a zsűritől, azonban a mellé tálalt karamell már nem aratott túl nagy sikert.
Alapanyagok:
gyöngybab, mascarpone, zsálya, só, bors, csípős curry, szerecsendió, kakaópor, vaj, keményítő, erdei gyümölcsök, cukor, füge, fekete bab, chili, édeskömény
Recept:
A gyöngybabot puhára főzzük, majd turmixgépbe töltjük a levével együtt. Só, bors és friss zsálya kerül még bele, illetve mascarpone. Ezt 15 percen keresztül turmixoljuk, majd kétszer leszűrve szifonba töltjük.
Eközben csokoládét készítünk a kakaóporból, a vajból, és a cukorból. Az erdei gyümölcsöket belemártogatjuk és a fügét is bevonjuk vele. Az erdei gyümölcsök másik felét felrakjuk vízben főni, hozzáadjuk a fekete babot, és teljesen megfőzzük. Mentát és csokoládét adunk hozzá. Ezután pürésítjük, egy evőkanál keményítőt vízben feloldunk, a pürébe adagoljuk, hirtelen felforraljuk és a zselés anyagot formába öntjük. Chilivel, sóval, borssal, cukorral és édesköménnyel ízesítjük.