A Konyhafőnök

Babtorta hobbiséf módra

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 27. 20:10

Gábor igazán meglepte a zsűrit a babos desszertjével. Azonban azt már kevésbé értették, hogy a tortácskát és a hozzá készített gyümölcsöket elszeparálta egymástól.


Alapanyagok:

liszt, cukor, tojás, sütőpor, só, kardamon, reszelt citromhéj (piskóta); fehérbab, cukor, méz, mascarpone, reszelt citromhéj, porcukor, tej (babpüré); kakaópor, vaj, tej, só, kardamon, málna, áfonya, aszalt barack, banán, mandula, méz (csokis gyümölcsök)


Recept:

Kimérjük a lisztet és a cukrot, szétválasztjuk a tojásokat. Egyharmad cukorral tojáshabot verünk, maradék cukrot a tojássárgájához adjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, csipet sót, reszelt citromhéját, és kardamont.

Kivajazott, lisztezett sütőformában, 180 fokon, negyed órát sütjük a piskótánkat.
 

 


A babot föltesszük főni, cukorral ízesítjük. Miután megpuhult, mézet adunk hozzá, majd turmixoljuk és krémesítjük mascarponéval és tejjel. A csoki öntethez vajat és tejet melegítünk, hozzáadjuk a kakaóport, kardamont, áfonyát és málnát forgatunk bele. A kész piskótát formázzuk, megkenjük a babpürével, rétegezzük, csokival megcsorgatjuk és mellé csokoládés gyümölcsöket tálalunk.
 

 

#A Konyhafőnök#torják gábor#bab#torta#desszert#recept#1. feladat

Címlapról ajánljuk