Mediterrán galamb
2016. szeptember 26. 20:10
Zsolt galamb ételében voltak olyan elemek, amelyek azonnal a kukában landoltak, azonban a sült banán darabok krémes állagával, és fűszeres ízükkel betalált a zsűrinél. A galamb és a köretek aránya azonban nem sikerült jól.
Alapanyagok:
cékla, galamb, banán, vaníliarúd, tojás, liszt, barnacukor, vaj, petrezselyem, kappa, zellerszár, hagyma, kurkuma, só, répa, szegfűszeg
Recept:
A konyhakész galambról lefilézzük a két mellét, ezt félrerakjuk. Lepürésítjük a répát, aminek a levét visszaforraljuk, besűrítjük és hozzáadjuk a kappát (zselésítő). Ebbe teszünk barnacukrot, szegfűszeget és kurkumát. A céklát vékony karikákra vágjuk és bő olajban chipssé sütjük. A banánt felkarikázzuk és serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk, vaníliarúddal ízesítjük.
Gyors levelestésztát gyúrunk (vaj, liszt, tojássárgája, egy evőkanál ecet - 10%-os, víz, só) és ezt a lágy tésztát folyamatosan hajtogatjuk és lisztezzük, ezzel réteges vajastésztát kapunk.